Min vardag nuförtiden består i princip av att gå till gymmet 6 dagar i veckan, knappt någon alkohol, jag äter bra mat, bor i ett soligt klimat samt att jag äter kosttillskott så som zma. Jag sover även bra och är noggrann med att sova 8 timmar. Det finns mer att skriva, men kort sagt kan man säga att jag sköter mig bra.

Vad innebär det för ens hälsa och välmående då? Man mår bra, det är ju ganska givet men det räcker inte direkt för att motivera någon annan att också sköta sig bra. Men nu har jag fått uppleva skillnaden, tack vare en semester och lite sjukdom.

Semestern

Jag försörjer mig på olika sätt på internet, det innebär att jag inte har något jobb eller några tider att passa. Jag tar även semester när jag vill. Oftast blir det mindre semester än någon med ett vanligt jobb men å andra sidan så är arbetsdagarna ofta kortare och utförs hemifrån eller på café i närheten alltså inga restider osv.

Öl är gott men sänker testotI alla fall, det blev så att jag av lite olika anledningar tog semester 5 veckor på raken, längre än jag någonsin helt tagit semester sen jag gick i gymnasiet och hade sommarlov.

Jag hade planerat att gå till gymmet åtminstone några dagar i veckan, men sjukdom satte stopp för det. Det blev även ganska mycket öl, pizza och liknande.

Så, vad är skillnaden?

Först och främst, man kan ju tycka att eftersom man(jag) någon gång börjat sköta mig bättre och bättre då också borde kunna känna skillnaden, och självklart gör man det. Men det är abstrakt, det är just så som beskrivet innan: man mår bra. Men konkret på vilka sätt man mår bättre går inte att säga, för det smyger sig på en sakta men säkert och man vänjer sig hela tiden vid den nya “må-bra-nivån”.

Driv

Jag kommer ihåg att jag innan semestern var väldigt driven under ganska lång tid(som sammanfaller med perioden jag skött mig extra bra), jag jobbade ganska hårt varje dag och även fast jag ibland drack lite öl så var det sällan. Samma med maten, skulle inte falla mig in att äta en hamburgertallrik eller en pizza en tisdagskväll.

På semestern, framförallt i slutet var det nästan standard, käka en burgare och dricka lite bärs. Inget fel med det men det intressanta är hur mina tankegångar ändrade sig. Detta är egentligen bara exempel hur mina tankegångar var angående i princip allting. Ingenting kändes särskilt viktigt “det löser sig”. Så var det inte innan, då var det mer “Jag ska ha det, det och det”.  På semester lunkade dagarna bara på.

Dåligt samvete för ingenting

Det här är något jag har brottats med lite hela livet, har alltid haft lätt för att få dåligt samvete, men det har blivit bättre på senare år. Nu dock efter semestern blev det några steg tillbaka. Jag fick dåligt samvete flera gånger över saker som jag logiskt sett vet att det är inget att ha dåligt samvete för, men känslorna bryr sig inte särskilt mycket om logik. Oerhört störande att ha något som ligger och gnager så, man vet i onödan och man vet att man inget kan göra annat än att låta det gå över av sig själv. Vilket det också gör.

Mycket mer benägen att vilja binda mig i ett förhållande

Jag är och har varit singel i princip hela livet och trivs samt har alltid trivts bra med det. Jag träffar en tjej ganska mycket som jag även gillar mycket, men vi bor i olika städer. Jag tror inte på distansförhållanden och har sagt att jag inte vill binda mig på det sättet, hon har accepterat det men skulle vilja att vi blev ett par ändå.

Allt har varit frid och fröjd ganska länge och vi har träffats så ofta vi kan(även mycket på denna semester). I slutet och efter semestern har jag känt ett mycket starkt behov av att vilja binda mig med henne, men har motstått eftersom jag vet hur jag normalt känner, att jag gillar henne svinmycket men att distansförhållanden inte är något jag vill ha. Mycket riktigt, nu när jag skriver det här stycket ca 10 dagar efter att jag kommit hem känner jag som innan, gillar henne svinmycket men vill inte binda mig i ett distansförhållande.

Kände mig fet

Det hänger ju såklart mycket ihop med att jag ju gick upp en del i vikt på min semester, men inte bara. Kände mig liksom oattraktiv, det gör jag inte i vanliga fall, då känner jag mig väldigt het.

Sammanfattningsvis

Nu när jag har skrivit de korta styckena ovan så stämmer det ganska bra med min uppfattning av vad en hög kontra låg testosteronnivå innebär. Lågt testo kan för mig sammanfattas med: Likgiltighet, energilös, dåligt självförtroende och ett svagt psyke.

Det här var en ganska trevlig inblick i mitt tidigare liv kan man säga, innan jag började gå på gym samt sköta kost, sömn osv.

Min slutsats är att jaga en hög testosteronnivå är bland det bästa en man kan göra. Hur gör man det då? Det tänkte jag skriva ett inlägg om senare, men kort sagt så är det: Gå till gymmet och kör tunga basövningar, begränsa ölintaget, sov ordentligt och ät inte sojaprodukter. En fågel viskade även i mitt öra att rakning med rakkniv kan indirekt höja ditt testo 😉