Guide: Hur man får fram ett fylligt raklödder

Det är ingen raketforskning att bygga upp ett fylligt raklödder, men det blir definitivt lättare och bättre om man gör det med testade tekniker. Nu pratar vi om raklödder som man bygger upp med hjälp av raktvål eller rakkräm och en rakborste. Raklödder på sprayburk är inte raklödder och har ingen plats på den här hemsidan.

Som precis nämnts bygger man upp raklöddret med antingen raktvål eller med rakkräm. Därför delar jag upp guiden i 2 delar.

Raklödder med Raktvål och Skål

Raklödder av raktvål eller rakkrämSkölj rakborsten ordentligt med ljummet vatten och dra sedan ur lite av vattnet, borsten ska vara blöt men inte dyngsur. Droppa några droppar vatten på tvålen i tvålskålen och jobba upp ett lödder med cirkelrörelser. Variera mellan att cirkulera borsten i tvålskålen både upp och ner och det vanliga hållet, det för att borsten ska få absorbera raklöddret ordentligt. Fortsätt i ca 20-30 sekunder.

När löddret känns bra applicerar du det i ansiktet, återigen med cirkelrörelser. Arbeta in raklöddret ordentligt över hela ansiktet, under tiden blir raklöddret förhoppningsvis mer och mer fylligt. Blir det inte så tjockt som du önskar kan du droppa några droppar vatten på rakborsten och fortsätta. Den proceduren kan du göra flera gånger tills du är nöjd.

Raklödder med Rakkräm

På samma sätt som ovan sköljer du borsten ordentligt i ljummet vatten och drar sedan ur det värsta. Sedan lägger du en klick rakkräm på rakborsten. Arbeta in rakkrämen ordentligt i hela ansiktet, fortsätt tills du har ett tjockt skum. Även här kan du tillsätta lite vatten om du inte får önskad fyllighet på raklöddret.

Slutord

Att göra den här processen ordentligt har du allt att vinna på. Att arbeta med en rakborste i ansiktet har en peelande effekt och det drar även upp och ställer skäggstråna i ett bra läge för att bli avrakade. Ett bra recept på att förebygga rakfinnar.

Slarva inte och se till att skölja ur borsten ordentligt när du är klar samt hänga den upp och ner i ett öppet rum, det vill säga inte i ditt badrumsskåp.

 

2 svar på ”Guide: Hur man får fram ett fylligt raklödder”

 1. Hej!
  Jag har precis köpt mitt första säkerhetshyvel sett.
  Jag är osäker hur man gör med raktvålen,
  Lägger man i hela tvålen i skålen?
  Droppar ett par droppar på tvålen med den våta borsten och med cirkelrörelser gör skum, så långt är jag med.
  Låter jag tvålen bara vara til nästa gång?
  Hur gör jag med eventuellt skum överskott, tar bort och med vad?

  • Ursäkta sent svar.
   Japp lägg ner hela tvålen, sen när du är klar sköljer du hela skålen med tvålen i vatten.
   Upplever att man knappt ”slösar” alls på att göra på detta sätt, tvålen är för hård för att vattnet ska ta tvål.
   Lycka till!

Kommentarer är stängda.