Rakset – Allt Du Behöver För Att Komma Igång

Detta inlägg innehåller reklamlänkar från gents.se och colombos.se

Att komma igång med klassisk rakning kräver tyvärr lite mer än att bara köpa själva rakdonet, dvs rakkniv eller säkerhetshyvel.

Det vet webbshopparna om och de flesta har satt ihop riktigt fina rakset med allt du behöver.

Spara Hundralappar – Köp Ett Rakset

För att komma igång så billigt som möjligt är det smartast att köpa ett rakset, eftersom de oftast är rätt fett rabatterade i jämförelse med om man hade köpt alla beståndsdelar var för sig.

Här kommer jag fokusera främst på två typer, den ena typen rakset byggda kring en rakkniv och den andra typen är byggda kring en säkerhetshyvel.

Colombos rakkniv set

För att komma igång ordentligt med rakkniv behöver du förutom en rakkniv(rakbladskniv): Strigel, Rakborste, Raktvål eller Rakkräm.

Colombos rakkniv / rakbladskniv som ingår i Colombos Rakkniv setMitt favorit-rakset för rakknivar är det jag beskriver nedan byggt kring en mycket prisvärd rakkniv från Colombos. Setet är perfekt för dig som vill komma igång. Det innehåller inget onödigt och bara kvalitetsprodukter.

I setet ingår: Rakkniv, Strigel, Rakborste och raktvål.

Hade du köpt delarna var för sig hade det kostat: 699+299+249+199 = 1446 kr

Köper du raksetet istället så kostar det endast 999 kr.

Du sparar alltså 447 kr

Raksetet hittar du här från Colombos

Jag har dessutom skrivit en sida med information om alla beståndsdelar samt om ett annat lite dyrare och lyxigare set, det hittar du här: Rakkniv Rakset

Rakset Säkerhetshyvel

På säkerhetshyvel-delen har jag ett favoritset liknande de jag skrev om ovan för rakknivar. Ett rakset för säkerhetshyvel är betydligt billigare än ett rakset för rakknivar, därför rekommenderar jag alla nybörjare att börja med säkerhetshyvel.

För att komma igång ordentligt med säkerhetshyvel behöver du en säkerhetshyvel, rakborste, och raktvål med skål eller rakkräm.

Merkur 34c – Världens Mest Populära Säkerhetshyvel

Kör världens bästa säkerhetshyvel merkur 34cDet rakset jag vill rekommendera mest är inte det billigaste, men det som enligt mig gör det till det bästa köpet är själva säkerhetshyveln. Detta rakset är byggt kring Merkur 34c vilket nog är den mest populära säkerhetshyveln på marknaden just nu. Den har ett kort skaft vilket gör den väldigt lättmanövrerad och perfekt som nybörjarhyvel. Ingår gör även ett alunstift vilket är mycket behändigt att ha, det går inte att undvika att få små skärsår i början.

Setet innehåller: Säkerhethyvel, raktvål med tvålskål, rakborste, alunstift och ett sample pack med rakblad så du kan testa dig fram vilket du gillar mest.

Som sagt är det här raksetet inte det billigaste och kostar 925 kr, det är den fina säkerhetshyveln som drar upp priset och är enligt mig tveklöst värt det. Men det finns billigare alternativ som även de fungerar bra, läs vidare.

Klicka här för att köpa nu

Det Billigaste Sättet Att Få Allt Du Behöver

Vill du bara komma undan så billigt som möjligt men ändå vill ha sjyssta grejer finns det ett perfekt set för dig. Det här setet innehåller bara det absolut mest nödvändiga: Säkerhetshyvel, rakborste, raktvål med tvålskål och ett sample pack med 5 olika rakblad som du kan testa dig fram med.

Det är byggt kring Sailors Butterfly med Gun Metal Finish som även det är en mycket bra och populär säkerhetshyvel. Den har lite längre handtag och är inte lika lättmanövrerad som Merkur 34c men är ett mycket bra alternativ och ligger lägre i pris.

Det här raksetet kostar endast 539 kr.

Klicka här för att köpa nu!

Det var lite information om olika rakset, jag hoppas du hittade ett du gillar.