Colombos Rakkniv Set

Köp Ett Rakkniv Set – Spara Hundralappar

Detta inlägg innehåller reklamlänkar från gents.se och Colombos.se

Sugen på att börja raka dig med rakkniv, även kallad rakbladskniv och vill köpa allt du behöver på en gång? Smart, med ett rakkniv set sparar du in massor av pengar samtidigt som du får riktigt hög kvalitet på grejerna.

Som det ser ut nu finns det enligt mig 2 vettiga rakkniv set att välja på om man är nybörjare.

Ett set från Colombos.se och 1 från Gents.se.

Det från Colombos är det mest prisvärda(och har även lägst pris), det är lite mer avskalat för att kunna hålla ner priset och bara innehålla det absolut mest nödvändiga. Det från Gents är byggd kring Giesen & Forsthoff och Colombos har tagit fram sin egna rakkniv. Båda rakknivarna är tillverkade i kolstål vilket gör att det är lättare att få dem, samt hålla dem vassa.

Colombos Rakkniv Set – Det Mest Prisvärda setet – 999 kr

Colombos Rakkniv Set, även kallad rakbladskniv set

Klicka här för att bli länkad och köpa Colombos Rakkniv Set direkt!

Colombos Rakkniv med trähandtag

Colombos rakkniv som ingår i Colombos Rakkniv setPaketet är byggt kring Colombos Rakkniv som är en skålslipad rakbladskniv i kolstål.

Kniven har som sagt trähandtag och den är även lite större än många andra rakknivar, det får den att kännas lite mer gedigen och lättare att hantera.

Riktigt bra nybörjarkniv som är enkel att underhålla.

Bladbredden är 21 mm.

Rakborste av naturborst

Colombos RakborsteDen här rakborsten är tillverkad i naturborst, det vill säga av håren från vildsvin.

Generellt anses rakborstar på grävlingshår vara de finaste, men det behöver inte alltid stämma.

Håren från ett vildsvin är generellt lite styvare vilket gör att en rakborste med sådana hår är lite effektivare på att rensa bort döda hudceller och allmänt skrubba/tvätta bort orenheter från huden.

En borste i naturborst är även billigare än en rakborste gjord på grävlingshår.

Raktvål med skål

För att hålla ner priset på setet så är det en ganska enkel oparfymerad raktvål med tillhörande tvålskål till det här setet.

Men den uppfyller sin funktion.

Strigel i Koskinn

Colombos Strigel i koskinn

Även strigeln är enkel men funktionell.

Med det här setet får du ett utmärkt rakkniv set med allt du behöver för att komma igång, varken mer eller mindre.

Klicka här för att köpa det mest prisvärda Rakkniv setet på den Svenska marknaden!

Shave Kit Total – Det Lyxiga Nybörjar-Raksetet

Det här är ett perfekt nybörjar rakkniv set om du vill lägga lite extra, det innehåller exakt allt du behöver för att komma igång och lite extra.

Rakkniv Set Byggt Kring Giesen & Forsthoff Rakkniv

Rakkniv set
Klicka här för att köpa Shave Kit Total direkt

Giesen & Forsthoff kommer från Tyskland som är ett av de största varumärkena inom rakknivar med över 100 års erfarenhet. Det här är deras billigaste rakkniv som är Rakkniv Giesen & Forsthofftillverkad just för nybörjare. Den ligger lite lägre i pris än de flesta andra kvalitets-rakknivar och det beror mycket på handtaget, de lite mer exklusiva rakknivarna har ofta handtag i dyra material. Giesen & Forsthoff’s rakkniv har ett handtag i hårdplast, vilket inte påverkar rakknivens prestanda men drar ner priset avsevärt.

Bladet är tillverkat av kolstål och har en bredd på ca 16mm, vilket är den vanligaste bredden.

Kolstål är det material av rakknivar som kan fås mest vassa och är det mest lättunderhållna.

Bladet har även full skålslipning vilket många anser vara det lättaste att börja med.

Rakborste Silvertip – Min Favorit Rakborste

Det är framförallt 2 delar i detta rakkniv set som gör det otroligt bra och prisvärt, så bra att du aldrig kommer behöva uppgradera, det är rakkniven och rakborsten.

Detta rakkniv set innehåller en silvertip-rakborsteRakborsten som ingår är av typen Silvertip vilket innebär att håren i själva borstet enbart är tagna från nacken på en grävling. Det är den mest åtråvärda typen av rakborstar.

Silvertip-rakborstar är den dyraste sortens rakborstar. Den som ingår här har de dock lyckats hålla ner priset på ordentligt. Det genom att slippa ha mellanhänder samt inte lägga massa pengar på att ha ett dyrt handtag.

Rakborstar är en hel vetenskap i sig, om du är nyfiken så har jag skrivit en sida med massor av information om rakborstar. Den hittar du här.

Raktvål Som Förgyller Badrumsskåpet och ger dig en elegant doft

Lyxig raktvål med tvålskålRaktvålen som ingår kommer från Truefitt & Hill och heter Luxury Shaving Soap. Medföljer gör en snygg tvålskål handtillverkad i trä. Såklart svårt att beskriva en doft med ord, men jag skulle beskriva den som elegant och lyxig. Jag har läst många recensioner om den och de brukar beskriva den på ungefär samma sätt.

Strigel och Läderbalsam

En strigel använder man för att hålla en rakkniv vass, man drar några drag på strigeln före varje rakning och rakkniven håller sig vass för alltid. Det är dessutom skonsamt för rakkniven då inget material försvinner från kniven när man striglar, till skillnad mot en slipsten.

Strigel borde ingå i alla raksetEn strigel jämnar bara ut micro-buktningar. Vill du veta mer om strigling och striglar kan du läsa mer på sidan: Strigel.

I det här rakknivs setet ingår en fin strigel från Benjamin Barber av hög kvalitet. Även läderbalsam medföljer som du har till att underhålla lädret. När strigel-lädret börjar kännas torrt smörjer du in den lite med läderbalsamet.

Slipp raksåren – Alunstift

Alunstift är som en liten trollstav. Får du ett litet raksår duttar du lite med alunstiftet på det och det stänger på några sekunder, slutar blöda gör det också. Mycket effektivt och skönt att slippa små fula plåster i ansiktet.

Klicka här för att köpa Shave Kit Total

Tack för att du läste hela sidan, jag hoppas du hittade vad du söker!

Är du nyfiken på lite rakset i allmänhet och även rakset kring säkerhetshyvlar kan du göra det på min sida om rakset.