Detta inlägg innehåller reklamlänkar från gents.se

Sugen på att börja raka dig med rakkniv och vill köpa allt du behöver på en gång? Smart, med ett rakkniv set sparar du in massor av pengar samtidigt som du får riktigt hög kvalitet på grejerna.

Spara 400kr – Köp Det Ultimata Nybörjar-Raksetet

Om du har läst min sida om rakset så vet du att finns ett perfekt nybörjar rakkniv set som innehåller exakt allt du behöver för att komma igång och inget onödigt.

Rakkniv Set Byggt Kring Dovo Cut Throat

Rakkniv Set Byggt Kring Dovo Cut Throat

Dovo Cut Throat kommer från tyska Dovo som är ett av de största varumärkena inom rakknivar med över 100 års erfarenhet. Det här är deras billigaste rakkniv som är tillverkad just för nybörjare. Den ligger lägre i pris än alla andra kvalitets-rakknivar och det beror mycket på handtaget, de lite mer exklusiva rakknivarna har ofta handtag i dyra material. Dovo Cut Throat har ett handtag i hårdplast, vilket inte påverkar rakknivens prestanda men drar ner priset avsevärt.

16mm skålslipat blad rakkniv setBladet är tillverkat av kolstål och har en bredd på ca 16mm, vilket är den vanligaste bredden.

Kolstål är det material av rakknivar som kan fås mest vassa och är det mest lättunderhållna.

Bladet har även full skålslipning vilket många anser vara det lättaste att börja med.

Rakborste Silvertip – Min Favorit Rakborste

Det är framförallt 2 delar i detta rakkniv set som gör det otroligt bra och prisvärt, så bra att du aldrig kommer behöva uppgradera, det är rakkniven och rakborsten.

Detta rakkniv set innehåller en silvertip-rakborsteRakborsten som ingår är av typen Silvertip vilket innebär att håren i själva borstet enbart är tagna från nacken på en grävling. Det är den mest åtråvärda typen av rakborstar.

Silvertip-rakborstar är den dyraste sortens rakborstar. Den som ingår här har de dock lyckats hålla ner priset på ordentligt. Det genom att slippa ha mellanhänder samt inte lägga massa pengar på att ha ett dyrt handtag.

Rakborstar är en hel vetenskap i sig, om du är nyfiken så har jag skrivit en sida med massor av information om rakborstar. Den hittar du här.

Raktvål Som Förgyller Badrumsskåpet och ger dig en elegant doft

Lyxig raktvål med tvålskålRaktvålen som ingår kommer från Truefitt & Hill och heter Luxury Shaving Soap. Medföljer gör en snygg tvålskål handtillverkad i trä. Såklart svårt att beskriva en doft med ord, men jag skulle beskriva den som elegant och lyxig. Jag har läst många recensioner om den och de brukar beskriva den på ungefär samma sätt.

Strigel och Läderbalsam

En strigel använder man för att hålla en rakkniv vass, man drar några drag på strigeln före varje rakning och rakkniven håller sig vass för alltid. Det är dessutom skonsamt för rakkniven då inget material försvinner från kniven när man striglar, till skillnad mot en slipsten.

Strigel borde ingå i alla raksetEn strigel jämnar bara ut micro-buktningar. Vill du veta mer om strigling och striglar kan du läsa mer på sidan: Strigel.

I det här rakknivs setet ingår en fin strigel från Benjamin Barber av hög kvalitet. Även läderbalsam medföljer som du har till att underhålla lädret. När strigel-lädret börjar kännas torrt smörjer du in den lite med läderbalsamet.

Slipp raksåren – Alunstift

Alunstift är som en liten trollstav. Får du ett litet raksår duttar du lite med alunstiftet på det och det stänger på några sekunder, slutar blöda gör det också. Mycket effektivt och skönt att slippa små fula plåster i ansiktet.

Klicka här för att köpa detta mycket fina rakkniv set nu!