Skäggprodukter – Fixa Stans Fetaste Skägg

Skäggkit – Få Alla Skäggprodukter Du Behöver Och Spara Pengar Samtidigt

Ett bra sätt att spara in lite pengar på sina skäggprodukter är att köpa dem i form av skäggvårds kit. Finns massor att välja på så finns garanterat ett som passar perfekt för dig!

Läs mer om: Skäggkit/Skäggvårds kit

Skäggolja – Miraklet För Skägget

Kallas på engelska beard oil och är olja för skägget. Det är den överlägset viktigaste skäggprodukten och ska du köpa något så är det skäggolja.

Så varför ska man använda skäggolja?

Kort sagt kan man säga att skäggolja hjälper ditt skägg på alla vis:

  • Tar bort/förebygger kliande skägg
  • Får skägget att lukta gott
  • Förebygger/tar bort skäggsvamp
  • Get ditt skägg lyster
  • Får skägget att se välvårdat ut genom att hålla det på plats

Jag har skrivit en sida om skäggolja där du hittar massor information: Skäggolja.

Skäggvax

Skäggvax är till för som man kan gissa på namnet, att forma skägget. Det är ganska likt skäggolja och skäggbalsam med den största skillnaden att det innehåller ganska mycket bivax. Man applicerar skäggvaxet i skägget, formar det och sedan stelnar det, ungefär som hårt hårvax.

Mer information hittar här: Skäggvax

Skäggkam

Tillskillnad från en vanlig hårkam är skäggkammar anpassade till skäggstrån som ju är kraftigare än hårstrån, en vanlig hårkam i billig plast klyver lätt skäggstråna och sänker kvaliteten på ditt skägg.

Största anledningen till att man har en skäggkam är att styla skägget, men det fungerar också till att sprida andra skäggprodukter så som skäggolja och skäggbalsam jämt i skägget.

Mer information om: skäggkammar

Raktvål

Tillsammans med rakkräm är det bästa sättet att bygga upp ett riktigt fint raklödder när det är dags att raka sig. Jag föredrar raktvål framför rakkräm, mest för att det är tidlöst. Rakkräm är en relativt ny produkt.

Här hittar du mer information: Raktvål

Mustaschvax

Mustachvax är som skäggvax fast ännu hårdare. Du använder det såklart främst till mustachen men funkar även till skägget om du vill styla det riktigt hårt.

Här hittar du mer information om mustaschvax.

Skäggborste

En skäggborste är ofta tillverkad på naturborst(vildsvin) och har bra uppsugningsförmåga vilket gör den till det bästa sättet att jämt fördela skäggprodukter i skägget.

En skäggborste är ungefär som en skäggkam fast med mer fokus på att vårda skägget samt sprida skäggprodukter.

Mer information om skäggborstar.

Skäggschampo

Till skillnad från vanligt schampo så tvättar skäggschampo inte bort huden/skäggets naturliga olja sebumolja. Det återfuktar även skägget medan vanligt schampo lätt torkar ut det. Med det sagt så är inte skäggschampo ett alternativ till skäggolja, skäggbalsam och så vidare utan snarare ett komplement.

Klicka här för mer information om skäggschampo.

Skäggbalsam

Är väldigt likt skäggolja men ger en mattare look och håller formen lite längre än skäggolja medan skäggolja är lite mer vårdande än skäggbalsam.

Klicka här för att läsa mer om skäggbalsam

Raklödder

Resultatet av att jobba upp fylligt och härligt skum med rakborste och raktvål eller rakkräm kallas raklödder. Det finns även raklödder på sprayburk som vi alla känner till, det kan dock inte jämföra sig med det man bygger upp själv och smeker in djupt i ansiktet.

Klicka här för att läsa om hur du gör det bästa raklöddret(LÄNK kommer snart).

Rakkräm

Rakkräm är ett av de två sätten att bygga upp ett riktigt bra raklödder. Skillnaden mot raktvål är framförallt att det går lite snabbare eftersom man inte behöver vispa upp det ur en tvål. Det kostar generellt sätt lite mer, men inte mycket.

Läs mer om: rakkräm(LÄNK kommer snart).

Rakgel

Rakgel behöver man inte använda en rakborste till samt att det är lite lättare att precisionsraka med. Perfekt för resekittet eller stressade dagar, men inte ett fullvärdigt alternativ till raktvål eller rakkräm.

Läs mer om: rakgel(LÄNK kommer snart).

Skäggfärg

Fungerar mycket bra om man har lite gråa fläckar eller skimrande färger och vill ha skägget mer enhetligt. Det går även att använda till att framhäva skägget. Har du ljus hårfärg kan du färga skägget i en lite mörkare nyans och få skägget mer dominerande.

Läs mer om: skäggfärg(LÄNK kommer snart).

Rakolja

Använder man för att säkerhetshyveln eller rakkniven ska glida bättre, mycket bättre. Kan användas tillsammans raktvål, rakkräm eller vilken typ av raklödder du använder.

Läs mer om: rakolja(LÄNK kommer snart).

Beard Filler

Använder man för att fylla ut skägget, både om man man lite fläckar man även ett fylligt skägg kan man få att se bättre och fylligare ut med beard filler. Det är hårt pulver som lägger sig på huden under skägget.

Läs mer om: Beard Filler

Slutord

Det finns såklart fler skäggprodukter än så, men dessa är de viktigaste. Är det något du saknar? Tveka inte på att höra av dig! Vill du läsa lite om klassisk rakning med säkerhetshyvlar, rakknivar och liknande kan du göra det på framsidan.