Mustaschvax

Detta inlägg innehåller reklamlänkar från gents.se

Vill du bygga handlebar-mustasch eller bara lite galna skägg/mustaschfrisyrer? Då är det mustaschvax du ska ha.

Vad är mustaschvax?

så kan det se ut när man använt mustaschvaxMustaschvax är som du kan gissa på namnet, vax som du använder i mustaschen. Till skillnad från det övriga skägget vill man ofta styla muschen lite aggressivare, t.ex. en handlebar mustasch eller liknande och då behövs oftast ordentlig styrsel.

Vissa av er kanske kommer ihåg det röda daxvaxet, det är att likna med mustaschvax.

Basen till mustaschvax är oftast tallkåda eller bivax, åtminstone har det varit så historiskt. Nu för tiden har många märken börjat tillverka sitt mustaschvax med andra ingredienser. Personligen gillar jag de klassiska gamla recepten.

Utöver bivax och tallkåda många av de essentiella oljorna, som det står ganska mycket info om på sidan om skäggolja, mycket av den enkla anledningen att de är vårdande för skägget samt att konsistensen på vissa av dem är fördelaktiga för att styla skägget.

Hur applicerar man mustaschvax?

Enklaste sättet är att dra framsidan av tumnageln framåt i vaxburken(drar du åt fel håll kommer du få massor av mustaschvax under nageln). Du behöver generellt inte mycket alls, en liten klick räcker. Sedan gnuggar du klicken mellan tummen och pekfingret tills det har smält lite. Beroende på vilket vax du har så kan det ibland vara lite svårt att smälta det endast mellan tummen och pekfingret. Då kan du testa att mjuka upp vaxet lite innan genom att blåsa med en hårfön på burken eller ha den en stund i varmt vatten innan du använder den.

Ofta är det bra att kamma mustaschen först. Sedan formar du mustaschen som du vill, börjar från roten och jobbar dig utåt.

Vilket är det bästa Mustaschvaxet?

Det beror såklart lite på vad ditt mål är samt hur välvuxen muschen din är men här kommer jag ge tips på mina 2 favoriter.

Stern Hungarian Mustaschvax

Klassiskt mustaschvax från Stern HungarianDet klassiska mustaschvaxet. Alla som har använt mustaschvax en lite längre tid känner till detta vax. Läste nyligen någonstans att någon hade använt detta vax i över 40 år, det om något får ju ses som ett bra betyg.

Det här mustaschvaxet är generellt lite lättare att applicera än vanligt mustaschvax, eftersom det kommer i en tub. Vaxet är från början väldigt mjukt men stelnar ganska fort.

Nackdelen med detta mustaschvax är det inte är särskilt resistent mot vatten samt att det inte alltid håller en del dag. Att använda vaxet tillsammans med hårspray är en bra idé om du verkligen vill hålla muschen på plats länge.

Klicka här för att köpa

Mr Bear Mustaschvax

Mr Bear Mustaschvax - Det Bästa MustaschvaxetEtt vax som håller mustaschen på plats hela dagen. Är tillverkad på 100% naturliga råvaror främst bivax och essentiella oljor. Finns i 3 dofter: woodland, citrus och wilderness.

Vaxet får tyvärr en del kritik, men det är överlag från män som nog inte riktigt vet hur man ska använda vaxet. För att mustaschvax ska vara effektivt och hålla sig en hel dag måste det vara ganska hårt och vet man inte hur man använder det så kan det vara mycket svårt att applicera. Som jag nämnde tidigare på sidan så kan man värma vaxet lite innan användning och det gäller i allra högsta grad när man använder detta vax.

Klicka här för att köpa från Gents

Det var lite kort information om mustaschvax. Här hittar du information om fler skäggprodukter.