Skäggborste – Nyckeln Till Det Enhetliga Skägget

Detta inlägg innehåller reklamlänkar från gents.se

Vill du hålla skägget enhetligt och snyggt? Då är det skäggborste som gäller.

Därför Behöver Du En Skäggborste

Det mest effektiva sättet att få ditt skägg att alltid ligga snyggt, enhetligt och utan tovor är att använda skäggborste och skäggolja. Skäggoljan återfuktar både skägget och huden under. Skäggborsten sprider skäggoljan jämt i skägget och masserar huden under, vilket ökar blodcirkulationen i områden och ger dig lyster.

Varför En Vanlig Hårborste Inte Duger

En hårborste och en skäggborste har olika syften. En hårborste är egentligen bara till för att hålla håret fint och tovfritt, en skäggborstes största uppgift är att sprida skäggprodukter jämt i skägget. Det gör den effektivt eftersom själva borstet är tillverkad på hår av vildsvin eller liknande material som har en inbyggd uppsugningsförmåga. När du använder en skäggborste tillsammans med t.ex. skäggolja så suger skäggborsten upp skäggoljan och fördelar den jämt. Det är mycket svårt att fördela oljan jämt med bara handen.

Vad Är Skillnaden På En Skäggborste Och En Skäggkam?

En skäggkam har mer fokus på styling och är bättre om du vill ha skägget på ett speciellt skägg. En skäggborste har mer fokus på att vårda skägget, det finns självklart överlapp och en skäggkam sprider skäggprodukter bättre i skägget än din hand och det går att styla skägget med en skäggborste.

Vilken Skäggborste Ska Jag Köpa?

Det är framförallt två stycken borstar jag vill rekommendera. Båda kallas för reseborstar men betyder inget mer än att de är av modell mindre. För mig är inte det någon nackdel utan snarare tvärtom.

Reseborste från Benjamin Barber

Skäggborste från Benjamin BarberSom nämnts en liten borste med sina 15.5 cm, men större behöver man inte. Den sköter sitt jobb utmärkt med att sprida skäggoljan jämt och dra upp blodcirkulationen under skägget.

Klarar alla skäggtyper. Borstet är tillverkat av vildsvinshår vilket är det alla bra skäggborstar är tillverkade av.

Köp nu från Gents

Skäggborste Mr Bear Family

Mr Bear Family SkäggborsteMycket populär borste i lite annat format. Även denna tillverkad på svinborst och fungerar för alla skäggtyper. Tar ännu mindre plats än borsten ovan. Rekommenderas varmt.

Köp nu från Gents

 

Det var lite om skäggborstar, hoppas du hittade det du sökte!