Skäggkam

Detta inlägg innehåller reklamlänkar från sliqhaq.se

Googlat på skäggkam och undrat varför du behöver en sån och inte bara en vanlig hårkam? Nice, då ska jag berätta.

Till skillnad från vad många tror bör man absolut inte använda sig av en vanlig hårkam till sitt skägg.

Hårkammen – Skäggmarodören

De flesta hårkammar är tillverkade i billig plast och är av låg kvalitet, resultatet blir att kambenen inte är helt jämna. De ser jämna ut om du tittar med ögat, men stoppar du den under ett förstoringsglas kommer du se att så inte är fallet.  Det är massor av små jack och andra ojämnheter som de kraftiga skäggstråna fastnar i och blir kluvna.

Därför Behöver Du En Skäggkam

Har man långt hår måste man sköta om det, samma sak om man har ett långt skägg.

En skäggkam är tillverkad i tåliga material och till skillnad från vanliga hårkammar så är avståndet mellan tänderna längre och mer anpassade för de grövre skäggstråna. För att hålla skägget tovfritt och enhetligt bör du använda skäggolja och skäggkam en gång per dag. Dock ska man inte överdriva, att kamma skägget mer än 3 gånger per dag sliter mer på ditt skägg än att göra någon nytta.

Vad är skillnaden på en skäggkam och en skäggborste?

I stort sett fyller de samma funktion, att hålla skägget tovfritt och att fördela skäggprodukter jämt i skägget.

Den stora skillnaden är att en skäggborste har mer fokus på just att fördela skäggprodukterna jämt medan en skäggkam har mer fokus på styling. En skäggborste är bättre på att fördela skäggprodukterna jämt, framförallt om du har ett mäktigt skägg. Detta eftersom skäggborstar(värda namnet) är tillverkade på vildsvinshår som har bra uppsugningsförmåga.

En skäggkam är mycket bättre på att styla skägget och få till det på något speciellt sätt, snarare än att bara borsta det rakt neråt.

Vilken skäggkam ska jag välja?

Du bör välja en kam som passar din skäggväxt, har du väldigt stort och tjockt skägg bör du köpa en skäggkam med kraftiga ben och stort mellanrum tänderna. Har du lite tunnare skägg köper du en med inte lika kraftiga ben. Du behöver även tänka på om du ska använda den i mustaschen eller inte, de kraftigare kammarna fungerar inte särskilt bra där.

Dr Dittmars Skäggkam i Buffalohorn

Skäggkam från Dr DittmarDen här kammen är för det lite finare skägget samt mustaschen. Tillverkad helt i äkta buffelhorn. Stabil och snygg kam.

På grund av materialet kommer din kam inte se ut exakt som på bilden.

Köp från Sliqhaq

 

Hoppas du hittade någon du gillar och lycka till med skägget!