The Intelligent Investor

Mitt intresse för att skapa passiva, eller rättare sagt semi-passiva inkomstströmmar, har växt lavinartat senaste åren. Det som är lite konstigt är att det tog lång tid innan det mest uppenbara sättet att fixa passiva inkomster började intressera mig: Investeringar.

Jag har visserligen investerat i andra saker, men det jag syftar på med investeringar här är investeringar i aktier.

Ju mer jag letade runt på internet och hörde mig för med kompisar som redan satt igång blev det mer och mer klart vart jag skulle starta: The intelligent Investor.

The Intelligent Investor är en bok skriven av Benjamin Graham 1949 och har sedan dess ansetts som en bibel inom aktieinvestering.

Namnet Benjamin Graham kanske inte säger dig så mycket, men ett namn som garanterat gör det är: Warren Buffet. Det är nämligen så att Benjamin Graham var mentor åt Warren Buffet.

Value Investing

Det kallas konceptet som Graham lär ut i sin bok och det är egentligen ganska straight forward.

Kort sagt kan man säga att det innebär att köpa andelar(dvs aktier) i bra företag till rabatterade priser.

Hur gör man det?

Det finns många olika sätt att uppskatta värdet på ett företag och hela principen bygger på att värde är inte samma sak som pris. Vad menas med det undrar du? Ja, som du vet så svänger priset på aktier upp och ner dagligen, betyder det är att värdet svänger upp och ner dagligen? Inte nödvändigtvis. Så ditt mål är att hitta företag med ett lågt pris och högt värde. Det svåra i det hela är att uppskatta värdet på ett företag och det finns massor av olika sätt att göra det, man måste hitta ett sätt som passar en själv.

Börja investera? Läs The Intelligent Investor först!

Det var en mycket kort introduktion till The Intelligent Investor. Är du intresserad av att investera i aktier bör du definitivt läsa den boken.

Eftersom detta trots allt är en blogg om rakning osv så vill jag passa på att tipsa om att läsa lite mer om det här på sidan 😉